Китайският производител на автомобили BYD обяви началото на продажбите на леки автомобили BYD в нашата съседка Гърция. Компанията навлиза на гръцкия пазар в сътрудничество с партньорския дилър Sfakianakis Group. Това стана ясно от прессъобщение на китайския производител.

Първите два модела на BYD, които ще бъдат разпространявани в Гърция от Sfakianakis Group, са BYD ATTO 3 (C-SUV) и BYD SEAL (D-седан), а след това ще започне продажбата и да BYD DOLPHIN (C-хечбек) и BYD SEAL U (D - SUV), който ще се предлага както в чисто електрически (BEV), така и в Plug-In Hybrid (PHEV) варианти.

Първите два шоурума на BYD ще бъдат отворени в Атина.

Хибрид за €10 000: BYD пуска нов и супер бюджетен автомобил

Хибрид за €10 000: BYD пуска нов и супер бюджетен автомобил

Китайската компания подбива пазара с неочаквано ниска цена за нова кола

"Това е първото представяне на BYD Europe през 2024 г., което прави нашето партньорство със Sfakianakis Group в Гърция много важно", коментира управляващият директор на BYD Europe

Сред първите два модела, които вече са достъпни за потребителите в Гърция е BYD ATTO 3 с начална цена 37 990 евро. Вторият модел BYD SEAL е на стартова цена 45 990 евро.

BYD идва в Европа, но регулациите, високите разходии за труд и лоялността на клиентите, може да спънат китайската компания

BYD идва в Европа, но регулациите, високите разходии за труд и лоялността на клиентите, може да спънат китайската компания

Европейските производители имат няколко причини да бъдат оптимисти, че ще се справят по-добре в битката на своя територия.

През 2023 г. годишните продажби на нови превозни средства на BYD надхвърлиха 3 милиона коли, което му донесе позицията на глобален лидер в продажбите на NEV. От навлизането на европейския пазар на леки автомобили през октомври 2022 г. BYD си сътрудничи с местни партньори и отвори над 250 магазина в 20 държави в Европа.