Една от най-драстичните промени в историята на спортния модел 911 подготвя Porsche - след броени седмици ще видим хибриден модел, съобщава CNN.

Германският производител вече предлага plug-in версии на Cayenne и Panamera, но "малко коли са в такава степен дефинирани от двигателя с вътрешно горене както 911". Въпреки по-големите продажби на SUV моделите през последните години, 911 е ключов модел в историята на Porsche.

От Porsche поискаха запазване на звук при електромобилите. Отказаха им

От Porsche поискаха запазване на звук при електромобилите. Отказаха им

"Звук като от "Симфония №5" на Бетовен"...

Първата генерация беше представена през 1963 г. като по-голяма и мощна версия на 356. Дизайнът в голяма степен се запази през следващите 60 години - но с навлизане на всички актуални технологии.

За новото хибридно 911 все още не се знае много - включително даже дали е plug-in, но според CNN това може да се предположи заради практиката на компанията до момента - този тип хибрид е с по-голяма батерия и тя подобрява представянето. Последното явно е факт в случая - тестов пилот е завъртял обиколка на "Нюрбургринг" за 7 минути и 17 секунди или 8,7 секунди по-бързо, отколкото при бензиновия модел.

Porsche 911 постави рекорд на Нюрбургринг за серийни автомобили (Видео)

Porsche 911 постави рекорд на Нюрбургринг за серийни автомобили (Видео)

Тунингованото купе подобри постижението на Mercedes-AMG GT Black Series с 4,4 секунди

От мениджмънта на Porsche по-рано заявиха, че 911 ще е последният им модел, който някога ще мине изцяло на ток. По всичко изглежда, обаче, че на 28 май ще видим най-близкото до тази стъпка.