Купето Porsche 911 GT2 RS , преработено от екипа на Manthey Racing, постави абсолютен рекорд на Nürburgring Nordic Loop за серийни превозни средства, разрешени за движение по обществени пътища. Това съобщава пресслужбата на германския автомобилен производител.

Суперавтомобилът със 700 конски сили бе управляван от тестовия пилот на Porsche Ларс Керн, който е изминал 20,8-километровата немска писта за 6 минути и 43 300 секунди.

По този начин модифицираното Porsche 911 GT2 RS надмина постижението на Mercedes-AMG GT Black Series Coupé с 4,447 секунди.

Средната скорост на автомобила е била 185,87, а на дългата права линия "Dottinger Hohe" стрелката на скоростомера е показвала повече от 300 км в час.

Porsche 911 GT2 RS се задвижва от 3,8-литров шестцилиндров двигател, който използва по-големи турбокомпресори и подобрена система за охлаждане. Мощността на агрегата, комбиниран със седемстепенна роботизирана трансмисия, възлиза на 700 к.с. и 750 Нм въртящ момент.

Допълнителната комплектовка на Manthey Performance включва специални компоненти на шасито, нови аеродинамични елементи и спирачни системи и магнезиеви джанти.