От автомобилния гигант Porsche поиска да запази звука на електромобилите си в Европа, но получиха сатегоричен отказ. Това обявиха от Европейската служба за интелектуална собственост (EUIPO), цитирани от The Telegraph. При кандидатстване за търговска марка на звука, Porsche обяви, че "звукът е футуристичен, мелодичен и има определено темпо, както и мотиви и динамика".

От компанията твърдят, че  "това е напълно достатъчно, за да предизвика разпознаване" на марката и отбелязват, че "звукът комбинира типичните характеристики на музикална композиция, а именно динамична структура и различни височини, като ги обединява, за да създаде запомнящ се и необичаен звук".

Porsche с голям ръст на продажбите... но не и при електромобилите

Porsche с голям ръст на продажбите... но не и при електромобилите

Най-добро е представянето в родната Германия

От Porsche стигнаха до там, че сравниха композицията с началния мотив на "5-та симфония" на Бетовен или със звука на светлинните мечове от сагата "Междузвездни войни", но и това не им помогна. От EUIPO не се съгласиха и отхвърли заявката за търговска марка, заявявайки, че тя не отличава автомобил Porsche от който и да е друг.

Снимка 629151

Източник: Porsche

"Смятаме, че това е звук, който, макар и нереалистичен, имитира звука на двигател с вътрешно горене, който ускорява, докато достигне желаната скорост. Фактът, че самите превозни средства не издават този звук, може да е известен на потребителите, но по никакъв начин не им дава възможност да разграничат стоките и услугите на приложението от подобни, предлагани от други компании", категорични са от EUIPO.

От службата допълват, че търговската марка, за която Porsche кандидатства, не е музикална композиция и че е неуместно да се сравнява със симфония на Бетовен. В отказа се посочва още, че препратката на Porsche към звуци от сериали и филми вече не е актуална в днешния свят.

Porsche представя новия си спортен автомобил

Porsche представя новия си спортен автомобил

От автомобилния гигант казват, че това е "колата на бъдещето"