Типичното лондонско такси е един от най-известните автомобили в света. То претърпя най-голямата си модернизация от десетилетия насам през 2018 г., благодарение на пускането на изцяло нов хибриден модел с разширител на пробега 8range extender. Но дори и с части, взети назаем от Volvo (английската и шведска марки са собственост на китайската Geely), трудно бихте могли да намерите в задната пътническа част на таксито връзка с лукса.

Сега всичко е готово да се промени с модел "VIP класа", разказва auto-press.net.

Подобно на пътуване с частен самолет, таксито VIP клас Sutton може да побере между двама и шестима щастливи лица с висок социален статус или биткойн магнати. В него има 20-инчов медиен екран, за да следят борсата, WiFi рутер и яка звукова система. Разбира се, тъй като става дума за британска кола, има и истински дървен фурнир като нотка на очарованието на стария свят и вградени чадъри за 156-те дни от годината, когато вали в столицата на островната нация.

Снимка 571243

Източник: LEVC

За да предупреди другите, че на борда има VIP персони, луксозният вариант TX получи фина промяна, включваща елегантно "двуцветно" покритие с Гриджио Силвърстоун върху черна каросерия. Клиентите също ще могат да избират от широка гама от цветове и интериорни покрития по поръчка. Моделът на снимката има нотка на Rolls-Royce Phantom, благодарение на своята кремава кожена тапицерия, сребърни поставки за чаши и хладно синьо околно осветление.

Разкошните таксита станаха възможни благодарение на сътрудничеството между London Electric Vehicle Company (LEVC) и специалистите по луксозни автомобили Клайв Сътън. Като част от програмата за оторизирани преобразуватели на LEVC, операторите вече ще могат да се сдобият с ултра-луксозните варианти на емблематичния лондонски Black Cab.

Точно както стандартното TX Taxi бръмчи из Лондон, и в топ-лукс варианта задвижването eCity осигурява обхват на EV от около 64 мили/104 км и разширен автономен обхват от 318 мили/518 километра. Батерията може да се зарежда и с 50 кВт зарядно устройство, като 80% презареждане отнема само 30 минути.