Френската марка "Ситроен" представи концепта Advanced Comfort, направен на базата на кросоувъра Cactus. С прототипа дебют прави революционно окачване, което сменя досегашното хидропневматично Hydractive.

Създателите му  казват, че с новата технология моделите на Citroen ще возят меко като летящо килимче.

Проектът Citroen Advanced Comfort използва традиционен амортисьор и пружина, но добавя към това хидравлични ограничители, които контролират твърдостта и хода на амортисьора.

По време на каране в нормални условия, системата позволява по-меки настройки в сравнение със стандартните окачвания, защото твърдите хидравлични възглавници могат да понесат натоварването в случай на нужда.

Неравностите ще пренасят вибрации към шасито, които ще се омекотяват чрез нова технология за прикрепване на отделните структурни елементи, комбинираща залепване и заваряване. Така се постига с 20% по-висока издръжливост на усукване, оттам и по-малко вибрации на каросерията.

При Citroen Advanced Comfort революционни са и седалките. Технологията за направата им е взета от матраците. Креслата са направени от различна мемори пяна, която се наглася към тялото, пише autoclub.bg.