CLS-класата на Mercedes, която в момента е в третото си поколение, е получила промени в дизайна за следващата година, която ще е и третата моделна година за луксозния автомобил, обявиха от компанията.

Разликите спрямо сега предлаганите варианти на пазара са основно именно в интериора и екстериора, като всички коли, продадени догодина, ще идват с боди пакета на AMG, чийто калници и предна решетка (състояща се от малки емблеми на Mercedes-Benz) са още по-агресивни, а праговете ѝ са по-издадени.

Промени има и при джантите. Стандартно CLS ще излиза на 19-цолови джанти, които ще получат редизайн, а купувачите ще могат да избират и между няколко нови цвята за опиционалните 20-инчови джанти.

Новата C-класа на Mercedes остава само с четирицилиндрови двигатели

Новата C-класа на Mercedes остава само с четирицилиндрови двигатели

Отпада възможността и за ръчна скоростна кутия

Вътре водачите ще получат нов волан с капацитативно усещане не само на бутоните, а и на самото кормило, което вече ще усеща дали ръцете на водача са на него даже и кога не се прилага сила при завиване. При него цветовата гама също е подобрена, като от Mercedes ще предлагат няколко нови варианта, както и специални двутонови комбинации Manufaktur.

До момента компанията е представила единствено CLS 450, при който няма новости под капака. Той остава хибрид, задвижван основно от 3-литров редови шестцилиндров двигател с мощност от 362 к.с. и въртящ момент от 500 Nm, свързан с 9G Tronic скоростната кутия на Mercedes, задвижваща и четирите колела. Той е подпомаган от 48-волтова хибридна система.

Според Car and Driver от следващата година ще бъдат свалени от производство CLS 450 със задвижване само на задните колела, както и CLS 53 AMG.

Засега не е ясно какви ще са промените в цената, които вероятно ще бъдат оповестени до края на 2021 г., като се очаква новият дизайн на CLS-класата да е в продажба от началото на следващата година.

Новата S-класа: Технологиите зад флагмана на лукса

Новата S-класа: Технологиите зад флагмана на лукса

Най-продаваната лимузина на света вече е в шоурумите в България