Европейското поделение на американският производител Ford даде подробности за обновената версия на емблематичния си модел Focus. Четвъртото поколение дебютира със сериозно технологично надграждане, по-изразителен и динамичен дизайн и разширена модификационна гама.

Новата версия на Ford Focus получава редица технологични новости, в това число седемстепенна Powershift роботизирана предавателна кутия при хибридните (48V) версии на модела за по-добра горивна икономичност и цялостна удовлетвореност от управлението. Бордовата система SYNC 4 с голям, 13.2-инчов екран, възможност за безплатен тест на Connected Navigation, Dynamic Pixel диодни светлини, възможност за дистанционно Power-Up обновяване и развиване на бордовата система и автомобила, и други технологични новости.

Снимка 550243

Източник: Ford

Focus получава също така и системата Blind Spot Assist, която следи за превозно средство в мъртвата точка на погледа на водача и при опасност от удар прилага обратно на подаденото от водача направление на движението, пише auto-press.net.

От Ford споделят, че при новата версия на Focus, специално разработените му модификации Titanium, ST-Line и Active са станали още по-отличителни, с характерни стилистични и конструкционни решения, подобрена също така е и товарната вместимост на модела, добавени са нови материали за по-лесна поддръжка.

В модификационното портфолио на Focus присъстват също така и обновените версии- хечбек и комби, на спортната версия Focus ST. Тук новостите са свързани с новата стилистика на предната част на автомобила, допълнителните аеродинамични елементи, новите 18-цолови алуминиеви джанти, наличието на 19-цолови като опция, новите спортни седалки, сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder Rücken) и други.

Снимка 550241

Източник: Ford

Focus ST е оборудван с 2.3-литров EcoBoost бензинов двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 280 конски сили и максимален въртящ момент от 420 Нм, в комбинация с шестстепенна ръчна или 7-стпенна роботизирана предавателна кутия.