Добрата стара Toyota Land Cruiser има повече от 70 години традиция зад гърба си. И историята на по-нататъшното й развитие е богата на модели "внуци и правнуци". Последното ново издание на японската офроуд класика остава вярно на своите корени.

Моделът, предназначен специално за Европа, принадлежи към така наречената серия "Light Duty", която също е известна в някои региони под суфикса "Prado" и е включена за първи път в глобалната гама на Land Cruiser през 1985 г. След като моделната серия става все по-подобна на по-луксозния и по-голям Land Cruiser 300 през последните десетилетия, новото издание се възприема предимно като практично превозно средство, пише auto-press.net.

Снимка 660523

Източник: Toyota

"Променихме нашата перспектива - новият Land Cruiser 250 е позициониран като практично и достъпно превозно средство с висока проходимост" - казва главният инженер Кейта Морицу. Това завръщане към корените на модела е от централно значение за марката Land Cruiser и проправя пътя към бъдещето.

Предната част показва класическото лице на Land Cruiser с високо разположени фарове, функционални части, групирани в средата и класическото лого на Toyota в центъра - разположение, което избягва повреда при труден терен. Ъглите на бронята от своя страна могат лесно да се сменят в случай на повреда. За да предотвратят повреда, фаровете за мъгла са вградени дълбоко в броните. Предните и задните ъгли са скосени, което също подобрява маневреността.

Снимка 660524

Източник: Toyota

Въпреки здравия му характер, пътниците в новия Land Cruiser не трябва да се отказват от спокойствието или комфорта. Toyota е предприела мащабни мерки за противодействие на шума и вибрациите. Броят на точките, в които звукът може да навлезе в кабината, е намален до минимум и е разработен дизайн на "стълба", която е по-малко податлива на шум.

Базиран на новата платформа GA-F, Land Cruiser 250 разполага със стълбообразна рамкова конструкция, предназначена да осигури отлично представяне извън пътя. Всички части са проектирани да бъдат лесно ремонтирани или заменени с резервни части по поръчка.

Toyota разкри изцяло новия Land Cruiser (Видео)

Toyota разкри изцяло новия Land Cruiser (Видео)

Новият облик на модела е насочен към нишата на бруталните офроуд автомобили

Водачът има по-добра видимост и, както всички пътници, се възползва от повишена функционалност и много пространство в отделението за пътници и багаж. Здравият характер, който излъчва надеждност и качество, се среща с модерен, вечен външен вид.

"Това не е просто почит, а по-скоро интерпретация на доказани елементи по модерен начин, предизвиквайки същността на Land Cruiser" - подчертава главният дизайнер Йошито Ватанабе.

Новата Toyota Land Cruiser вероятно ще може да бъде поръчан от началото на лятото на 2024 година.