Porsche има амбициозен план да увеличи печалбата си с €6 милиарда през следващите осем години, като опрости операциите, които извършва. Прогнозираният ръст идва на фона на повишените разходи, които автомобилният производител прави, за да разработи и произвежда електрически автомобили, пише Bloomberg.

Porsche цели да повиши печалбата преди лихви и данъци с около €750 милиона годишно, като започне още от тази година. Планът е да бъдат намалени разходите, да бъде увеличена ефективността и да се повишат приходите от нови бизнеси.

Увеличението е нужно, за да запази възможността брандът да получава възвръщаемост от 15 процента от продажбите.

Porsche печели за 6 секунди повече от седмичното възнаграждение в САЩ

Porsche печели за 6 секунди повече от седмичното възнаграждение в САЩ

Луксозната германска марка се нарежда на четвърто място по печалба

А разходите растат заради електромобилите. Моделът Taycan с четири врати, който ще достигне пазарите през 2019 година, ще струва с между 6 и 10 000 евро повече за производство спрямо моделите с двигател с вътрешно горене. Но тези разходи няма да бъдат прехвърлени на потребителите. Общо, компанията инвестира над €6 милиарда до 2022 г. в електромобили.

След 2025 г., очаква германският производител, печалбата ще се подобри с около €2 милиарда годишно заради повишената ефективност. Porsche е най-печелившият бранд в групата на VW и миналата година генерира €4,1 милиарда евро печалба и €23,5 милиарда приходи - или марж от над 17 процента.

Porsche инвестира €700 милиона в новия си завод за електромобили

Porsche инвестира €700 милиона в новия си завод за електромобили

Производството на електрическия Taycan ще започне скоро