В Интернет излязоха снимки на ексклузивния седан Lada Vesta Signature, притежаван от президента на АвтоВАЗ, Никола Мор. Те са от XXI-то състезание Коледни шампиони, публикувани в RCI News и в социалната мрежа "ВКонтакте".

Автомобилът Lada Vesta Signature, който е по поръчка, се отличава от стандартния седан с удължено междуосие с 250 мм , който осигурява допълнително 200 мм свободно пространство в кабината. Салонът на тази кола е изпълнен с кожен интериор, както и с допълнителни вътрешни елементи, пише autonews.ru. 

Снимка 339995

Източник: vk.com

Освен това Lada Vesta Signature се предлага с информационен и развлекателен комплекс с "високи характеристики", допълнителна шумоизолация и разделени задни отопляеми седалки.

Снимка 339997

Източник: rcinews

Lada Vesta Signature е оборудвана с модернизиран 1,8-литров двигател с мощност от 122 конски сили, с намалено ниво на вибрации, комбиниран с петстепенна роботизирана скоростна кутия. Цената на такава кола е около един милион рубли (около 14 100 евро при курс 71 рубли за едно евро, бел.ред.). 

Производителят на Lada ще има нов шеф

Производителят на Lada ще има нов шеф

Никола Мор напуска президентския пост в "АвтоВАЗ"

Преди няколко дни бе съобщено, че Никола Мор скоро ще бъде сменен от поста шеф на руския производител. Това се дължи на факта, че сегашният ръководител на Автомобилния завод на Волга е назначен на по-висока длъжност във френската компания Renault, която е сред основните акционери в АвтоВАЗ.