Чешката марка Skoda допълни опциите за оборудването на Skoda Superb Sportline.  Спортният модел може веднага да бъде поръчан с каросерии седан и комби.

Който заложи на Sportline, ще се радва на 19-цолови олекотени джанти, кожен спортен волан, включително лостчета за смяна на DSG, спортни седалки в алкантара, LED осветление и адаптивно окачване, пише Auto Motor und Sport.

Откроява се класическото черно  - този цвят преобладава в екстериора на топ модела Skoda Superb Sportlin, черни са ламелите на радиаторната решетка, рамките, страничните лайсни, корпусите на външните огледала, рамките на прозорците, както и черен заден дифузор с хоризонтални хром елементи. Седанът има заден спойлер, релсите на покрива на Combi са боядисани в черен гланц.

Черният цвят доминира също и в интериора. Таванът е черен, карбоновите апликации и спортните седалки също, само педалите блестят от неръждаема стомана. Характерна особеност на Superb Sportline е мониторът, върху който се проектират важни данни за шофирането от инфотейнмънт системата.

Снимка 242773

Източник: skoda-auto.com

Superb Sportline се предлага с четири бензинови и два дизелови двигателя, диапазонът на мощността при бензиновите двигатели е от 150 до 280 к.с., а при дизелите - от 150 до 190 конски сили.

Цените за Superb Limousine със 150 к.с. с бензинов двигател започват от 34 390 евро и стигат до 45 290 евро за мощното 280 к.с. Combi.