Европейското подразделение на японската компания Toyota разпространи днес първите подробности за изцяло новото поколение на емблематичния за марката компактен SUV модел C-HR.

За новата генерация на C-HR, от Toyota коментират, че е разработена изцяло според европейските потребители и техните очаквания и изисквания, като те могат да разчитат и на "радикален" нов дизайн, и редица нови високотехнологични решения. В това число и 12.3-инчов централен дисплей на бордовата мултимедийна и инфо-комуникационна система, прожекционен (head-up) екран, система за индиректно осветление на интериора, дигитален ключ, гласов асистент, система Acceleration Suppression, която не позволява рязко подаване на газ когато има опасност от удар с превозно средство отпред и други.

Снимка 623912

Източник: Toyota

Гамата задвижващи агрегати на Toyota C-HR е изцяло електрифицирана, като моделът ще се предлага и в зареждаема (PHEV) хибридна версия, която ще предложи възможност за движение в чист електрически режим.

В двигателната гама на новото поколение Toyota C-HR са включени 1.8 и 2.0-литрови незареждаеми хибридни версии, както и двулитров PHEV модификация, която ще бъде налична и във версия с четири задвижващи колела, информира auto-press.net.

Снимка 623913

Източник: Toyota

При пазарното си лансиране, новата Toyota C-HR ще бъде налична в две специални версии- спортно ориентираната GR SPORT Premiere Edition и High Premiere Edition.