Tesla вече са по-скъпи за презареждане, отколкото конвенционален бензинов автомобил, ако се мрежата на Supercharger в Австралия, предаде автомобилното издание WhichCar.

Според тях заради скорошното поскъпване на супербързото зареждане твърденията на компанията, че зареждането със Supercharger струва "по-малко от цената на бензина" е невярно. На сайта на Tesla се посочва, че Model 3 изминава 100 км за 7 долара, а конвенционална и съпоставима кола - за 12 долара.

Тези оценки включват поне три неверни цифри: колко електроенергия използва Tesla Model 3, цената на електричеството в Tesla Supercharger и цената на бензина, изтъкват от изданието.

Tesla пусна текила за $250 долара бутилката, която се разпродаде на мига

Tesla пусна текила за $250 долара бутилката, която се разпродаде на мига

Тя е можела да се поръчва само в някои щати на САЩ

Скорошното увеличение на цената на Supercharger до 52 цента за киловатчас е значително над посочените на сайта на компанията 42 цента за киловатчас.

Това означава, че презареждането дори на най-ефективния Tesla Model 3 Standard Range Plus, който по данни на правителството харчи 18,8 киловатчаса за 100 км, би струвало 9,78 долара на 100 км чрез станция Supercharger. Изминаването на същото разстояние с конкурентната BMW 330i струва 8 долара при средна цена на премиум гориво от 1,38 долара, според сайта на правителството.

Така BMW 330i струва с цели 18% по-евтино от шофирането на Tesla. При хибрида Lexus IS300h разходът за гориво на 100 км падат до 6,76 долара - около 31% по-малко от цената на Tesla, заредена със Supercharger.