Германските автомобилни производители Volkswagen и Audi публикуваха нови версии на своите лога в социалните мрежи. По толкова необичаен начин световно известните марки решават да призоват хората да спазват разстояние от поне 1 метър по време на епидемията от коронавирус.

И двете компании вече показаха новото си лого в кратки видеоклипове.

"Във Volkswagen по традиция заедно преодоляваме всички кризи и се подкрепяме взаимно във всичко. Убедени сме, че заедно ще се намери нови пътища и решения за справяне с това ново предизвикателство. В момента е особено важно да спазваме правилата за поведение и хигиена с много дисциплина. Бъдете в безопасност - спазвайте социалната дистанция!", се казва във видеоизявлението на компанията.

"Останете вкъщи, поддържайте дистанцията си, бъдете здрави и се подкрепяйте във всичко", призовават от Audi.

Освен това германската марка ясно демонстрира спазването на разстоянието, като временно разделечи 4-те пръстена в логото си.

Световната здравна организация (СЗО) препоръчва да се поддържа разстояние от 1 метър. Въпреки че в повечето страни местните здравни служби говорят за разстоянието, а още по-голямо - 1,5 или дори 2 метра. На такова разстояние вирусът COVID-19 се разпространява много по-трудно чрез въздушни капчици от човек на човек. Погрижете се за себе си, за своите близки и за хората около вас! се казва в прессъобщението на Audi.

Припомняме, че поради коронавирусната епидемия, редица големи производители на автомобили временно затвориха своите заводи.

Volkswagen: Предстои трудна година, временно спираме производството в Европа

Volkswagen: Предстои трудна година, временно спираме производството в Европа

Компанията ще претърпи още загуби и заради скандала с дизелови емисии от 2015 година