Volkswagen стартира продажбите на домашните си зарядни станции ID. Charger в Европа и от компанията оповестиха, че скоро ще предложат "цялостна зарядна мрежа" за електромобила ID.3, предаде сайтът electrek. Устройствата, свързващи се с возилото чрез стандартната за всички електромобили type 2 връзка, бяха представени още през миналата година.

Целта на компанията е да осигурят удобна инфраструктура за зареждане на електромобилите от семейството ID, а зарядната станция в момента се предлага в три конфигурации, на цени между 399 и 850 евро. Всяка от тях поддържа зареждане на до 11 kW, но по-скъпите модели могат да се управляват чрез мобилно приложение и да се свързват с мрежата. Топ моделът, ID. Charger Pro, включва и интегриран модул за измерване на електричеството.

Volkswagen купува 50% от китайски производител на електромобили

Volkswagen купува 50% от китайски производител на електромобили

Компанията ще придобие и производител на батерии от Поднебесната империя

За момента обаче потребителите могат да се сдобият само с базисния ID. Charger, който е достъпен в осем държави. "В миналото купуването на зарядна станция беше изтощителен и дълъг процес за потребителите", каза акаунт мениджърът на подразделението на Volkswagen Elli Петер Дикман. "Искаме да променим това, като предложим цялостното решение за ID. Charger - от покупката и монтирането му, до комисионните."

Освен него обаче, от Volkswagen обещават още инфраструктурни решения за зареждане, които ще бъдат представени в следващите месеци. "В бъдеще зареждането на електромобилите ще е толкова лесно и просто, колкото и зареждането на смартфон", каза членът на управителния съвет на Volkswagen Томас Улбрих.

Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen

Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen

Най-големият производител на автомобили ще предложи подобрени условия за лизинг и финансиране

Собствениците на ID.3 вече има достъп и до зарядната мрежа IONITY в Европа, а от компанията стартираха програмата We Charge, с която в следващите пет години трябва да изградят 36 хил. зарядни станции.