103-годишната швейцарска компания се интересува от инвестиции в Северна Македония, съобщава Invest North Macedonia, цитирайки изпълнителния директор и собственик на фармацевтичната фирма Domaco - Силвия Хубер.

Дружеството показва сериозен интерес към условията, които Северна Македония предлага на чуждестранните инвеститори и готовността на местните власти да сътрудничат на чуждестранния бизнес. 

Domaco DHL Natural Hightech, каквото е пълното наименование на швейцарската компания, развива бизнес в редица страни в Европа, Африка и Америка. Дружеството с вековна история е производител и дистрибутор на хранителни и фармацевтични продукти на различни марки, като Vitalp drinks, XL Energy, Dr. Doolittle's, Tiki Drink и Belart Confisseur.

Северна Македония вече изнася близо 4 пъти повече вино от България

Северна Македония вече изнася близо 4 пъти повече вино от България

От топ 15 до дъното

Продуктите на компанията се произвеждат от чисти и натурални съставки и се обработват с помощта на съвременни технологии на собствена разработка, като се запазват естествените им съставки. Все още не е ясна причината Domaco да иска изграждане на производство точно в Севера Македония, нито каква ще е стойността на инвестицията в страната.

"Израснахме от местен производител до световна сила. Докато продължаваме да се развиваме, ние поддържаме инвестициите си в най-съвременни съоръжения, гарантираме съответствие с международните стандарти и развиваме нашата фабрична дейност", коментират от компанията.

Domaco развива своята дейност върху повече от 12 000 m2 в седем производствени и 16 опаковъчни завода по света. Днес създаденото през 1922 година дружество има постоянен екип от 200 служители и залага на навлизането на нови пазари. Очевидно Северна Македония е един от тях. 

Българският бизнес все още не е обърнал погледа си към Северна Македония

Българският бизнес все още не е обърнал погледа си към Северна Македония

Гост в студиото на Money.bg беше журналистът Николай Кръстев