Една от най-големите технологични компании в Европа - базираната в Ирландия Accenture, планира да наеме специалисти в трети град в България. Към момента компанията има два офиса у нас - в София и Пловдив. Плановете ѝ сега включват разкриването на позиции за дистанционна работа в Русе и региона. Тези възможности от местното дружество "Аксенчър България" са обсъдили с кмета на крайдунавския град Пенчо Милков. 

Според плановете, в Русе и в региона ще бъдат отворени над 60 работни места за различни специалисти в областта на разработването и тестването на софтуер. 

"Стъпвайки в Русе, компанията си поставя за цел да търси начини за ангажиране на местната общност, като регулярно се включва в инициативи на общината и да разраства списъка с отворени позиции в града, с цел създаване на повече възможности за професионална реализация и подобряване на стандарта на живот на специалистите в региона. В дългосрочен план, технологичният център на Аксенчър у нас ще се стреми да разшири своята дейност на местно ниво, като предоставя и финансова подкрепа на част от студентите в технологичните специалности на Русенския университет "Ангел Кънчев", посочват от компанията в официално съобщение.

"Намерението ни е в следващата година и половина да разкрием над 60 работни места в Русе и региона, като дадем още една причина на хората, които ги заемат, да работят и да се развиват в града. Желанието ни е да достигнем до утвърждаването на 100 работни места за периода. Ключов стимул за кандидатите ще бъде и заплащането, което не се различава от това на специалистите в София или Пловдив", посочва ръководителят на технологичния център на "Аксенчър България" Петър Торнев.

Accenture наема 100 души у нас в ново звено

Международен ИТ гигант наема 100 души у нас до края на 2021-а

Компанията ще търси специалисти с различни чужди езици

През август от технологичната компания обявиха, че ще разширят екипа си в България, като разкрият 100 позиции в оперативния си център в София. Към момента в него са заети 500 души. Отделно в технологичния център на дружеството са заети 200 души в столицата и в Пловдив. 

Accenture навлезе в България през 2015 година с придобиването на българската Javelin Group. Тогава отваря врати Технологичният център на компанията у нас. Международната група е основана през 1989 година, като централата ѝ се намира в Дъблин. За нея в световен мащаб работят над 560 000 души.

Компанията се нарежда сред най-скъпите в света в класацията Fortune Global 500 с приходи от над 44 милиарда долара за 2020 година.