Международният гигант Accenture се готви да разшири екипа си в България до края на годината.

От компанията планират да разкрият 100 позиции в новия си Оперативен център в София. Към настоящия момент екипът на Оперативния център на Accenture у нас, който стартира своята дейност по-рано тази година, наброява 500 души. Отделно от него има и Технологичен център, в който работят повече от 200 души - в София и Пловдив.

Плановете на Accenture бяха потвърдени в официално съобщение, според което за оперативния център ще се търсят кандидати с различни чужди езици - френски, немски, италиански, испански, португалски, гръцки, турски и нидерландски.

"Оперативният център на компанията допълва и надгражда дейността на съществуващия и по-рано Технологичен център на Accenture у нас, в който понастоящем работят 200 професионалисти в ИТ сферата", посочват от дружеството.

Accenture удвоява екипа си в България

IT компания с 442 000 служители удвоява екипа си в България

Компанията започва и програма за преквалифициране на безработни

Accenture навлезе в България през 2015 година с придобиването на българската Javelin Group. Тогава отваря врати Технологичният център на компанията у нас. Международната група е основана през 1989 година, като централата ѝ се намира в Дъблин. За нея в световен мащаб работят над 560 000 души.

Компанията се нарежда сред най-скъпите в света в класацията Fortune Global 500 с приходи от над 44 милиарда долара за 2020 година.