Първо беше доставката вкъщи. Сега Amazon предлага да оставя пакетите направо в багажника на паркирания ви автомобил.

Във вторник електронният гигант съобщи, че доставчиците на компанията вече ще могат да оставят пакетите в някои автомобили, паркирани пред домовете, офисите или на други публично достъпни места. Услугата е достъпна за абонатите на Prime в 37 града в САЩ, които шофират Chevrolet, Buick, GMC и Cadillac с активна услуга OnStar, както и Volvo с Volvo On Call.

Amazon направи втората най-голяма сделка в историята си

Amazon направи втората най-голяма сделка в историята си

Купи разработчика на "умни" звънци Ring за над $1 млрд.

Програмата е последното усилие на онлайн гиганта да направи по-лесно получаването на пратки, поръчани през интернет. За тях проблемът с кражбата на пакетите, оставяни пред вратите на дома им, е огромен и вече продължава твърде много време. Оставянето им в багажниците е един начин да се справим с проблема, казват от Amazon.

Но експерти по личните данни и правото предупреждават, че тя повдига редица въпроси относно данните на потребителите и начина, по който компанията ще ги използва. А и както с доставките вътре в дома, някои потребители не биха особено щастливи да допуснат непознат в автомобила им.

През ноември компанията пусна Amazon Key -- услуга, която разчита на видео камера и умна ключалка, която да пуска доставчиците в домовете на потребителите.

Складовете вече струват повече от офисите. И Amazon има пръст в това

Складовете вече струват повече от офисите. И Amazon има пръст в това

Индустриалните логистични площи се радват на небивал интерес