Amazon се готви да пусне своя куриерска услуга за бизнеси, позиционирайки се при конкуренти като UPS и FedEx, предава The Wall Street Journal. Под името "Shipping with Amazon" новата услуга ще взима пратки от различни компании и ще ги доставя на потребители.

Гигантът, който преди дни подмина по пазарна капитализация Microsoft и стана третата най-голяма компания в САЩ, ще стартира услугата в Лос Анджелес през следващите седмици. До края на годината тя ще навлезе и в други градове в САЩ.

Първоначално от нея ще могат да се възползват търговците, които продават стоките си в онлайн магазина на Amazon. Компанията планира да предлага услугата на по-ниските цени от тези на конкурентите UPS и FedEx.

През последните години Amazon създаде своя мрежа за транспорт и доставки, а отскоро разшири дейност и в презокеанския транспорт. Има и мрежа от собствени шофьори, които могат да доставят пратки в къщите на потребителите и нае 40 самолета за свой въздушен карго хъб.След публикуване на новината акциите на UPS поевтиняха с 1,42 процента, а тези на FedEx - с 0,47%.