Американският технологичен гигант Apple може да понесе загуби в размер на 5 милиарда долара заради разразяването на епидемията от коронавирус. Все пак има сигнали, че доставките за компанията ще започнат да се възстановяват през следващия месец. Това посочват от Deutsche Bank в свой анализ.

В него те намалиха прогнозата си за резултатите на компанията за второто тримесечие на финансовата година до 60,4 милиарда долара продажби при предходни очаквания за такива от 65,1 милиарда долара, пише Market Watch.

Намалението на прогнозата се дължи на ефектите от епидемията в Китай и спадът на продажбите на този така важен за Apple пазар. Все пак специалистите посочват, че докладите на големия доставчик за американския производител - Foxconn, говорят, че намаляване на този негативен ефект след края на март.

Apple изгуби $34 милиарда от капитализацията си заради коронавируса

Apple изгуби $34 милиарда от капитализацията си заради коронавируса

Акциите на компанията поевтиняха с 2,6%

"Има нарастващ брой от повече конструктивни новини що се отнася до производството на Foxconn през март, което ни кара да вярваме, че ограниченията на доставките ще намалеят през следващия месец", се казва още в документа.

Преди две седмици Apple се оказа първата американска компания, която потвърди, че очаква проблеми с доставките на iPhone и по-слабо представяне за периода януари-март. В резултат на тази новина акциите на производителя поевтиняха, а пазарната му капитализация се сви с 34 милиарда долара.