Българският производител на мода Fashion Supply планира IPO на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM.

Благоевградската Fashion Supply е позиционирана успешно на европейския пазар вече над 10 години, основно в Нидерландия и Англия, със собствени дизайнерски колекции в един от най-бързо нарастващите трендове в света на модата - облеклата с нестандартни размери. Производителят е предпочитан партньор на едни от най-големите модни компании в сегмента - MS Mode, The Sting, Miss Etam, Terranova и други. А благодарение на високите технологии, които оптимизират процесите в завода в Благоевград и увеличават ефективността, компанията вече има сериозно конкурентно предимство в Европа.

Рафинерията на Saudi Aramco подготвя IPO за $1 милиард

Рафинерията на Saudi Aramco подготвя IPO за $1 милиард

Компанията произвежда 1,2 милиона тона петролни продукти годишно

В продължение на две години модната индустрия беше сред най-големите потърпевши от COVID-19 пандемията, а световният проблем с доставките и суровините се задълбочи заради войната в Украйна. Иновативният подход на Fashion Supply обаче, както и стратегическите партньорства с няколко шивашки цеха за приоритетно изпълнение на поръчки, дават уникално предимство - възможност за производство и доставка на колекции в по-малки серии и в много по-кратки срокове от тези, които предлагат азиатските конкуренти, съответно и при по-високи маржове на печалба.

Fashion Supply е проект на серийния предприемач Димитър Стойков, основател още на бутилиращата компания за изворна вода "Рилана" и цеха за бутилиране на напитки в кенове Can Supply.

Фабриката на Fashion Supply

Фабриката на Fashion Supply

Във Fashion Supply Стойков внедрява уникален, изцяло автоматизиран модел на работа. В завода се създават колекции по модели на собствени дизайнери чрез дигитално разработване на кройки (с помощта на модерни CAD/CAM технологии), а разкрояването на облеклата е напълно роботизирано. Системата на Fashion Supply, освен че спестява разходи, съществени за други производители, е и природосъобразна.

Целта на компанията е да набере 4 млн. лв. капитал, с който да се насочи към следващите стратегически цели на бизнес модела си.

"Телематик Интерактив България" е компанията с първото IPO за 2022 година на БФБ

Πъpвa ĸoмпaния от игралната индустрия излиза на БФБ и търси 40 милиона от акционерите

Дружеството планира да раздава 40% от бъдещата си печалба под формата на дивидент

"Позиционирането на компанията с IPO на BEAM пазара е важна стъпка и естествено продължение на нашата дългосрочна инвестиционна стратегия. Нарастващото търсене на облекла с нестандартни размери в Европа и гъвкавият ни бизнес модел, който гарантира бързи доставки и ниски цени, ни дадоха увереност, че можем да преминем на следващото ниво и да разширим бизнеса си със собствен бранд и няколко иновативни решения, включително изграждане на система за дигитален печат и преминаване изцяло към зелена енергия", споделя Димитър Стойков, главен изпълнителен директор на Fashion Supply.

Основният фокус на инвестиционния план

ще бъде насочен към внедряване на високотехнологичен проект на Fashion Supply - нова система за дигитален печат на платове, допълване на производствената и складовата инфраструктура, както и създаване на собствен бранд. Иновацията ще даде на компанията повече възможности за дизайн и цветови комбинации при конкурентни условия, по-голяма независимост от веригата на доставки и по-добра грижа за околната среда. Не на последно място е възможността за поръчки на по-малки серии колекции, които се оказват приоритетни за големите брандове в нестабилна обстановка и жизненоважни за по-малките и развиващи се модни марки в Европа.