Британският министър на външните работи Джереми Хънт в понеделник ще се опита да успокои японската автомобилна компания Toyota, че правителството се фокусира върху избягването на излизане от Европейския съюз без сделки и гарантиране на безмитна търговия между Великобритания и ЕС.

Хънт ще се срещне с японския премиер Шиндзо Абе и представителите на компанията по време на посещение в Япония, което ще му даде възможност да обясни последните развития ооколо Brexit.

Toyota предоставя патентите си за хибридни автомобили безвъзмездно

Toyota предоставя патентите си за хибридни автомобили безвъзмездно

Компанията ще даде лицензите за 24 000 патента

"Обединеното кралство винаги е било глобална сила, отворена към пазара. Това не може да се промени след Brexit. Очаквам с нетърпение отношенията ни с Япония да станат още по-близки в годините, след като напуснем ЕС," казва Хънт в изявление преди срещата, цитиран от Reuters.

В изявлението се казва, че той ще обсъди наскоро обявените от Toyota планове за изграждане на нова кола със Сузуки във Великобритания и ще ги увери, че правителството на Обединеното кралство се фокусира върху избягването на Brexit без сделка и договаряне на сделка, която ще гарантира безрискова търговия между страните от ЕС и Обединеното кралство ".

Хънт също ще се срещне с телекомуникационната компания NTT DoCoMo.