Датският производител на бира Carlsberg, който у нас произвежда марките "Шуменско" и "Пиринско", предупреди, че резултатите за 2019 година няма да бъдат толкова добри, ако... лятото не е достатъчно топло.

От компанията очакват през настоящите 12 месеца оперативната им печалба да отчете едноцифрен ръст след представянето си с 11% за изминалата година.

Главният изпълнителен директор на Carlsberg Сеес Харт коментира, че през 2018 година Световното първенство по футбол в Русия и топлите летни месеци са помогнали на компанията да отчете такива добри финансови резултати.

"Слънцето винаги е един от най-добрите ни продавачи", заяви той по време на представяне на прогнозите за настоящата година, цитиран от CNCB.

Базираната в Копенхаген компания коментира, че четвъртото тримесечие на 2018 година също е било по-добро от очакваното основно заради силен растеж в Китай.

До края на годината от Carlsberg планират да бъдат представени в 30-40 китайски града в сравнение с 20 такива към края на 2018 година. Страната вече е най-важният пазар за марката, включително и Индия.