Най-големият производител на устройства, които управляват компютърните мрежи и интернет - Cisco Systems, представи план за масово съкращаване на работни места и намаляване на офисните площи. Така компанията иска се адаптира към променящите се бизнес условия, съобщава Bloomberg.

На този фон производителят на мрежово оборудване даде оптимистична прогноза за тримесечните си приходи.

Продажбите през тримесечието, приключващо през януари, ще се увеличат с 4,5% до 6,5%, обяви Cisco в изявление. Анализаторите прогнозираха, че приходите ще се увеличат с около 4% спрямо предходната година, когато компанията реализира продажби за $12,7 милиарда.

За фискалната 2023 година приходите ще нараснат с до 6,5%, което е увеличение спрямо предишната прогноза на компанията за ръст от до 6%.

Amazon започва най-големите съкращения на персонал в историята на компанията

Amazon започва най-големите съкращения на персонал в историята на компанията

Американският онлайн търговец на дребно възнамерява да уволнени 10 000 души

От Cisco заявиха още, че планът за преструктуриране, който започва през текущото тримесечие, ще включва съкращения на работни места с цел "ребалансиране на организацията" и закриване на офиси, за да се постигне по-добро съответствие спрямо служителите, работещи в хибридна система от дома и от офисите на компанията.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, корпорация ще понесе разходи преди данъци в размер на около $600 милиона за обезщетения, прекратяване на трудови правоотношения и други, като около половината от тях ще бъдат признати през текущото тримесечие, става ясно от подадена до регулаторите информация.

Cisco предложи за производителя на софтуер Splunk $20 милиарда

Cisco предложи за производителя на софтуер Splunk $20 милиарда

Цените на акциите на Splunk скочиха рязко в началото на пандемията, но след това загубиха почти половината от стойността си

Планът за преструктуриране ще засегне около 5% от служителите на компанията, на които ще бъде дадена възможност да се преместят на други позиции в Cisco, заяви главният финансов директор на компанията Скот Херен.

Чрез съкращенията на персонал  Cisco се присъединява към големите технологични компании, сред които Meta и Amazon, които обявиха съкращения и замразяване на наемането на служители на фона на несигурния икономически климат.