Финансовият регулатор на Сингапур наложи глоби на швейцарската банка Credit Suisse и местна банка United Overseas за неуспехи в борбата с прането на пари, свързани с разследване на предполагаеми злоупотреби от държавния фонд на Малайзия 1MDB, пише Market Watch.

Санкцията за Credit Suisse е в размер на 700 000 сингапурски долара, докато United Overseas отнася глоба от 900 000 сингапурски долара. За швейцарската банка сумата се равнява на малко над 504 600 долара, като финансовата компания трябва да плати санкцията, след като са били установени няколко нарушения на регулациите и неадекватно проучване на сделките и дейностите на клиентите.

Глобите бяха наложени на двете банки след приключване на двугодишния преглед на ролята на финансовите институции в Сингапур, свързани с 1MDB.

По време на обширния си преглед финансовият регулаторен орган в страната затвори две чуждестранни частни банки и наложи глоби на финансовите компании, опериращи в Сингапур, на обща стойност 29.1 милиона щатски долара за ролята им при обработката на парични потоци.