5 млн. евро в дигиталната си трансформация инвестира българската транспортно-логистична компания Discordia. Това е част от мащабния ѝ план да стане една от водещите европейски фирми в бранша, след като вече е №1 в нашата страна с флотилия от 1000 камиона.

За целта Discordia разширява IT екипа си и интегрира последно поколение системи за управление на бизнеса и транспорта. Това са два от основните приоритети на компанията през 2023 г.

Discordia стана най-голямата транспортна компания в България с флотилия от 1000 камиона

Discordia стана най-голямата транспортна компания в България с флотилия от 1000 камиона

Дружеството регистрира средногодишен ръст от над 40% всяка от последните пет години

Избрано е cloud-to-cloud решение, което ще позволи да се дигитализират изцяло процесите. Двете нови системи, които предстои да заработят, са OTM (Oracle Transportation Management) и ERP-SAP S/4HANA RISE Private Cloud. Освен тях ще има и софтуер, който ще бъде специално разработен за Discordia.

"Радвам се, че заедно с колегите ми имаме шанса да променим транспортната индустрия, като комбинираме потенциала на нашия бизнес модел с тези високотехнологични системи и допълнителни IT решения, които ще създадем с нашият екип", заяви зам.-изпълнителният директор Калин Петров.

Discordia продължава да наема служители

Българската компания, която дава до 3000 евро на шофьори, търси още служители

Компанията планира да инвестира над 200 милиона лева през следващите три години

Плановете на Discordia са да влязат в Топ 10 на транспортния бранш в Европа и да имат 10 000 служители към 2030 г.