Германската компания Eberspächer, която през 2022 година обяви, че ще строи завод за нагреватели за електромобили в Русе, представи дейността си пред кмета на града Пенчо Милков и представители на общината, предават местните медии.

По време на работно посещение във временната производствена база на германския производител, стана ясно, че компанията, за която вече работят 120 души, ще разкрие още 100 нови работни места.

"Щастливи сме, че избрахте Русе за разширяване на производството си. За нас оценката на компанията е и оценка за града и посоката, в която се развива", заяви кметът на крайдунавския град Панчо Милков.

Eberspaecher ще строи завод за отоплителни и климатични системи за автомобили в Русе

Световен лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили ще строи завод в Русе

Производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г.

 По думите му в Русе се оформя клъстер от фирми, работещи за автомобилната индустрия, които разширяват дейността си.

Кои са Eberspächer?

Германската компания се специализира в производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели за електрически, хибридни и автомобили, задвижвани от водород.

В Русе ще действат две от растящите дивизии на компанията, свързани със сглобяването на различни продукти за климатизация. Поточният процес е автоматизиран, а самото производство е абсолютно чисто и се прави в условия на свръхналягане, уточняват от Eberspächer.

Дружеството се развива в над 80 локации по цял свят и произвежда нагреватели за едни от най-емблематичните модели на автомобилни гиганти като Mercedes, Toyota и Ford.

Настоящото производство е временно решение до изграждането на новата сграда на дружеството, чието строителство трябва да стартира през месец март и се очаква да бъде завършено до края на 2023 година.

"Син Карс" мести производството си на електромобили от Русе в Гюргево

"Син Карс" мести производството си на електромобили от Русе в Гюргево

Основателят на компанията обяснява какви са причините