Huawei Technologies очаква рекорден скок в приходите за 2018 година от 21 процента до $109 милиарда, заяви настоящият ѝ председател. Така китайската компания ще нарасне с най-бърз темп от две години насам, въпреки редицата забрани за нейните продути по света, пише Reuters.

Засега технологичният гигант е успял да спечели 26 договора за изграждане на 5G мрежи и очаква доставките на мобилни телефони да надхвърлят 200 милиона.

По-рано този месец компанията намекна, че очаква годишните ѝ приходи да надхвърлят $100 милиарда за първи път в историята.

Най-големите телекоми в Япония се отказаха от Huawei и ZTE

Третата най-голяма икономика окончателно отхвърля Huawei и ZTE

Страната иска да защити мрежите си от изтичане на информация и хакерски атаки

Huawei е най-големият производител и доставчик на телеком оборудване в света и вторият най-голям производител на мобилни телефони. През годината компанията попадна под световен натиск, след като Съединените американски щати, както и други страни като Австралия и Нова Зеландия, започнаха да издават забрани за използването на нейното оборудване заради притеснения, че чрез него китайската държава може да шпионира мрежите. Huawei твърди, че Пекин няма влияние над компанията.

Главният финансов директор Сабрина Менг, който е и дъщеря на основателя, бе арестувана и освободена под гаранция в Канада по-рано този месец. Вашингтон твърди, че компанията е нарушила санкциите, наложени срещу Иран.

Вчера Reuters съобщи, че САЩ може да забрани на американските компании да използват оборудване, произведено от Huawei и ZTE.

САЩ готви нова забрана за ZTE и Huawei

Тръмп се готви да изхвърли ZTE и Huawei от САЩ

Блокирането на бизнеса на двете компании ще е удар по операторите в селските райони