Най-големият инфлуенсър на странната и известна като "меме крипто валута" в света - Dogecoin, Илон Мъск, отново се зае да вдига акциите й. Милиардерът намекна, че ще позволи плащания с Dogecoin в наскоро придобитата от него платформа Twitter, съобщава сайтът Beincrypto.

Откакто пое ръководството на социалната мрежа и предприе "чистка" сред старите мениджъри, Илон Мъск очаквано стана и изключително активен в платформата. Днес собственикът на Tesla промени позицията си на "Оператор на гореща линия за оплаквания в Twitter", след което намекна за предстоящите плащания с Dogecoin.

Илон Мъск купи Twitter и започна чистка

Илон Мъск купи Twitter и започна чистка

Най-богатият човек в света стана още по-влиятелен

Всъщност, човек с акаунт Stonks Reddit Trading, попита директно милиардерът дали работи за разрешаването на плащанията с Dogecoin в платформата. Мъск реагира с популярното изображение на очи, което предполага, че обмисля наистина това да се случи.

$20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да поскъпне драстично

$20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да поскъпне драстично

Сделката за $44 милиарда трябва някак да се избие.

Twitter избухна

Разбира се, спекулациите относно криптовалутата в Twitter буквално избухнаха. Инвеститорът Люк Мартин възкликна пред своите 320 000 последователи, че това е първото официално споменаване: "Еха! Това ли е първият официален туит за интеграция на $DOGE Twitter от @elonmusk, откакто той пое управлението?", написа инвеститорът.

Повишаване на цената на Dogecoin

Цената на Dogecoin наскоро се повиши. Меме токенът отчете огромните 120% ръст само през изминалата седмица. На този фон най-популярната криптовалута в света - биткойнът, успя да отбележи само едноцифрени печалби.

Над $2 милиарда в Dogecoin изтласкаха криптовалутата с 30% нагоре за 48 часа

Над $2 милиарда в Dogecoin изтласкаха криптовалутата с 30% нагоре за 48 часа

Благодарение на Илон Мъск и Twitter меме монетата е в огромен възход