Сeга, когато най-сетне притежава Twitter, Илон Мъск даде на служителите на социалната мрежа нов ултиматум - да спазват крайния срок за въвеждане на платена верификация в платформата или "да си съберат багажа и да напуснат", пише The Verge. Според информация на америкапнското издание милиардерът иска да вдигне цената на незадължителния месечен абонамент на социалната мрежа, известен като Twitter Blue, от $4,99 на $19,99 на месец.

Променената услуга ще включва нови функции, включително и верификация на акаунтите. Според плана потребителите, които към днешна дата имат верификация под формата на т. нар. синя отметка, ще разполагат с 90 дни, за да се абонират за новата услуга. В противен случай ще загубят значката, доказваща автентичността на техния профил.

Понякога е добре да бъдеш уволнен: Мениджъри в Twitter ще си тръгнат с близо $100 милиона, ако Мъск ги освободи

Понякога е добре да бъдеш уволнен: Мениджъри в Twitter ще си тръгнат с близо $100 милиона, ако Мъск ги освободи

Кой с колко си тръгва

Служителите, работещи по проекта, са били уведомени в неделя, че трябва да спазят крайния срок до 7 ноември, за да въведат функцията, в противен случай ще бъдат уволнени

Илон Мъск беше категоричен в месеците преди дългоочакваното придобиване на Twitter, че иска да преработи начина, по който платформата проверява акаунти и се справя с ботове.

"В момента целия процес на верификация вече се преработва", написа собственикът на Tesla в неделя.

Доналд Тръмп се завръща в Twitter, но не точно сега:  Илон Мъск преразглежда спрените акаунти

Доналд Тръмп се завръща в Twitter, но не точно сега: Илон Мъск преразглежда спрените акаунти

Бившият президент на САЩ бе цензуриран от старото ръководство на компанията, като профилът му бе изтрит

Въпреки че придоби компанията едва миналата седмица, Илон Мъск бързо напредва по въвеждането на различни промени в Twitter. След като вече отстрани голяма част от ръководството на компанията, той планира и съкращения на много от служителите, които се очаква да започнат работа тази седмица.

Откакто Мъск пое контрола над Twitter на 27 октомври вечерта, хората, занимаващи се с изпълнението на различнти негови нови проекти,  работят до късно през нощта, включително в събота и неделя

Абонаментът за Twitter Blue стартира преди близо една година като начин за преглед на статии без реклами от някои издатели. През няколкото тримесечия, в които социалната мрежа отчете печалби като публична компания след борсовия си дебют, рекламата донесе по-голямата част от нейните приходите.

Илон Мъск се стреми да увеличи броя на потребителите с абонамент, така че тази услуга да представлява половината от общите приходи на компанията.

Милиардерът вече притежава, контролира или има значителни дялове в компании, разработващи автомобили, ракети, роботи и сателитен интернет, както и по-експериментални начинания като мозъчни импланти. Сега той контролира и платформа за социални медии, която определя как стотици милиони хора комуникират и получават новини.

Илон Мъск купи Twitter и започна чистка

Илон Мъск купи Twitter и започна чистка

Най-богатият човек в света стана още по-влиятелен