Неотдавнашните развития около сделката за покупка на Илон Мъск в Twitter доведоха до лудост любимата криптовалута на изпълнителния директор на Tesla - Dogecoin (DOGE). Тя записва двуцифрени печалби на дневни, седмични и месечни графики, съобщава Finbold.

Наистина, след като Илон Мъск актуализира биографията си в Twitter на "Chief Twit" и се насочи към централата чрез закупуването (макар и дълго отлагано) на социалната мрежа, DOGE скочи доста над всякакви очаквания, включително тези на крипто експертите в CoinMarketCap, показват данни от 27 октомври.

По-точно казано, активът за децентрализирано финансиране (DeFi) отбеляза увеличение на пазарната си капитализация до $10,48 милиарда през последните два дни, нараствайки от $7,95 милиарда до $10,30 милиарда или с 29,56%. Това означава, че $2,35 милиарда са били налети в DOGE точно за 48 часа.

Ценовите скокове на Dogecoin

Добавяйки седмичните си печалби от 32,09%, цената на Dogecoin се повиши с 18,13% през деня и в момента сменя собственика си на $0,07768, което прави тази меме монета втората по големина по печалба за 24 часа и третата в седмичните класации.

Мъск подсказва, че сделката с Twitter за $44 милиарда най-сетне е на път да приключи. И то до дни

Мъск подсказва, че сделката с Twitter за $44 милиарда най-сетне е на път да приключи. И то до дни

Свършва ли сагата?

Това е първият път от 10 седмици, когато цената на Dogecoin се повиши над $0,072, като транзакциите на DOGE whale и обемът на търговия скочиха до нивата от август, според туит и графика, публикувани от платформата за крипто анализ Santiment на 26 октомври.

DOGE имаше 1,18 милиарда обем на търговия и записа цели 462 транзакции на стойност над $100 000.

Доверието на Илон Мъск в сделката с Twitter

Цената на Dogecoin първоначално скочи с повече от 10%, след като Мъск информира своите съинвеститори, че планира да приключи сделката за покупка на Twitter до 28 октомври. По-късно милиардерът даде да се разбере, че вярва, че сделката ще бъде сключена в негова полза, като актуализира биографията си в Twitter на "Chief Twit" и така успя да влезе в централата на компанията в своя собствен стил.

Българинът Влад Тенев обясни в Twitter как Dogecoin ще стане "валутата на интернет"

Българинът Влад Тенев обясни в Twitter как Dogecoin ще стане "валутата на интернет"

Главният изпълнителен директор на Robinhood смята, чекриптовалутата е "катализатор за растеж"