Българинът Владимир Тенев, който е главен изпълнителен директор на платформата за търговия с акции и криптовалута Robinhood, се изказа в полза на базираната на меме криптовалута Dogecoin. По подобие на  ексцентричния Илон мъск, за поле на изявата си Тенев избра Twitter.

Бизнесменът вярва, че Dogecoin има потенциала да се появи като използваем актив за ежедневни плащания и онлайн транзакции само с няколко настройки и подобрения. Тенев публикува 12 публикации, очертавайки пътната карта за по-голямото приемане на спорната криптовалута.

Влад Тенев вече не е милиардер

Влад Тенев вече не е милиардер

Акциите на Robinhood губят 25 процента само от началото на годината

Шефът на Robinhood подчерта, че е само въпрос на време докато Dogecoin се превърне в широко разпространена и успешна виртуална валута.

Най-високата стойност на криптовалутата беше достигната на 28 март тази година, когато цената беше $0,1521. Това беше ръст от 37%. Според много криптоексперти стойността на DOGE дможе да достигне $0,19 до края на април, което го прави солиден токен за закупуване.

Компанията Robinhood добави DOGE към списъка си с криптовалути още през 2018 година. През същата година меме монетата представляваше над 30 процента от приходите от крипто търговия. Вдъхновен от успеха на Dogecoin, Robinhood наскоро добави и Shiba Inu към своя списък с търгуеми криптовалути.

Цената на Dogecoin достигна двумесечен връх

Цената на любимата криптовалута на Илон Мъск достигна двумесечен връх

След като Мъск изкупи 9 процента от Twitter