Любимата криптовалута на Илон Мъск Dogecoin увеличи цената си до близо двумесечен връх. Това се случва, след като основателят на Tesla закупи 9,2 процента дял в Twitter на цена от $2,8 милиарда, според Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). ) 

Цената на криптовалутата, която многократно получава подкрепа от Илон Мъск чрез Twitter, се покачва с близо 6% до над $0,1530 и достигна $0,1553 - най-добрата цена от 9 февруари.

Акциите на Twitter скочиха след новината, че Мъск се е сдобил с близо 10% дял от компанията

Акциите на Twitter скочиха след новината, че Мъск се е сдобил с близо 10% дял от компанията

Те се повишиха с 25% и стигнаха 49,30 долара

Що се отнася до най-масовата криптовалута в света - биткойнът, той поддържа консолидацията от последните дни, запазвайки диапазона между $45 000 и $47 000. Общата капитализация на криптовалутите остава в размер на $2,165 трилиона.

Twitter И Dogecoin

Много финансови анализаторите смятат, че предвид връзката на Илон Мъск с Dogecoin и факта, че много от последователите на милиардера са привърженици на меме валутатата, потребителите се надяват, че създателят на Tesla ще накара Twitter да я приеме като опция за плащане. Трябва да припомним, че Мъск вече в интегрира DOGE като форма на плащане за търговците на Tesla, след което стойността на криптовалутата се повиши с 15% до $0,20.

Последните развития, свързани със закупуването на акции на Twitter от страна на Илон Мъск, биха могли да бъдат основен фактор за още по-голям възход на Dogecoin. Но всичко все още е в сферата на догадките.