Едно от най-големите публични дружества у нас "Градус" АД реализира зелена инициатива в родния град на компанията - гр. Стара Загора. С грижа за природата, екипът на "Градус" АД, ученици и учители засадиха 21 броя фиданки - японски вишни, кедри и кипариси в двора на училище ОУ "Кирил Христов", гр. Стара Загора.

Екологичната акция и дарените дръвчета са част от корпоративната и социална отговорност на компанията за облагородяване на зелени пространства в учебни заведения в страната. Доброволческата кауза обедини служители на "Градус", ученици и учители от училището.

"Градус" АД реализира зелена инициатива в родния град на компанията - гр. Стара Загора

Източник: "Градус"

"Градус" АД реализира зелена инициатива в родния град на компанията - гр. Стара Загора

От "Градус" АД съобщиха за money.bg, че планират това да е тяхна дългосрочна инициатива с учебни заведения - детски градини, училища, университети. Целта е децата да получат добър пример за опазване на околната среда и да се грижат за младите дръвчета. Следващото учебно заведение, в което компанията планира да засади дръвчета, е Тракийският университет.

"Градус" АД е публично дружество, чиито акции се търгуват на Българска фондова борса. Дружеството е номер 1 износител на разплодни яйца в Европа и основен производител на пилешко месо в България. Марка "Градус" присъства на българската трапеза вече над 30 години.

Допитване, направено преди известно време от водеща фирма за пазарни проучвания, показва, че продуктите на фирмата влизат в 95% от домакинствата в България, като 99,8% от потребителите свързват "пилето" с "Градус", а за 50,3% е "любима" марка в тази категория.