Веригата супермаркети Lidl обяви, че ще отвори 300 нови работни места през тази година, като набирането на персонал е свързано с готвените поне 7 нови обекта на компанията на българския пазар.

Отворените позиции са за касиер-продавач, като от фирмата посочват, че началната брутна заплата за магазините в София е в размер на 1260 лева, като от тях 60 лева са под формата на ваучери за храна. От Lidl посочват още, че това ще е стартово възнаграждение, което ще се увеличава постепенно и след третата година ще бъде до над 1600 лева.

"Към това се добавят още допълнително здравно застраховане, модерна работна среда и отлични условия, както и възможност за гъвкаво работно време", посочват в официално съобщение от "Лидл България".

Lidl вдига заплатите на служителите си в София

Lidl вдига заплатите на служителите си в София. На колко?

Компанията търси 80 нови служители

"Вярваме, че ще намерим тези нови 300 души, които ще обогатят силния ни екип и които ще разпознаят себе си в нашия девиз: "Успехът си ти", коментира главният изпълнителен директор на компанията за България Милена Драгийска.

"Състезанието за качествени кадри вече е глобално - не само в България, но и в цяла Европа. Тенденцията днес е, че не работодателите избират своите служители, а обратното - хората избират компаниите, за които да работят", посочва от своя страна управителят на P&P Bulgaria Мирена Колева.

Хората, които имат желание да кандидатстват за работа във веригата, могат да го направят на официалния й сайт.

Lidl е на българския пазар от 2010 година, като към момента веригата има 87 обекта в 46 града в страната, както и две логистични бази. За компанията у нас работят над 2300 служители.

Какви български стоки продава Lidl в чужбина?

Какви български стоки продава Lidl в чужбина?

И колко спечели от тях