Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa, планира да наеме още 8000 души тази година.Авиопревозвачът търси предимно пилоти, юристи и специалисти в областта на IT технологиите, се казва в съобщение на авиокомпанията, цитирано от ТАСС.

Тази година, както подчертават от авиокомпанията, вече са наети 6000 нови служители.

По време на кризата с коронавируса, за около 2 години, Lufthansa съкратиобщо близо 40 000 работни места в поделенията си по цял свят. Наскоро обаче започна да създава нови работни места, за да се справи с растящото търсене на авиопревози.

Преди дни стана ясно, че Европейският съд с обща юрисдикция обяви за неправомерна държавната помощ за спасяването на Lufthansa по време на пандемията, свързана с ограничения и затваряне на граници.

Германия продаде делa си в Lufthansa и спечели 760 милиона евро

Германия продаде делa си в най-голямата авиокомпания в Европа и спечели 760 милиона евро

Компанията отново е изцяло в частни ръце

Припомня се, че през юни 2020 г. Европейската комисия (ЕК) одобри проекта на Германия за многомилиардна помощ за Lufthansa Group.

"Германия ще инвестира 6 милиарда евро в рекапитализация, както и ще предостави 3 милиарда евро държавни гаранции по заеми. Тази значителна подкрепа ще помогне на Lufthansa да преодолее настоящата криза, дължаща се на коронавируса, която засегна особено силно сектора на въздушния транспорт", коментира тогава заместник-ръководителят на ЕК по въпросите на конкуренцията Маргрет Вестагер.

Само Lufthansa иска бившата Alitalia

Само Lufthansa иска бившата Alitalia

Германският превозвач смята италианския пазар за един от най-важните