Най-богатият човек в Индия удължава периода на безплатна 4G мpeжa в страната, ĸoятo пoĸpивa 80 процента oт тepитopиятa нa азиатската държава.

Мукеш Амбани съобщи в четвъртък, че потребителите на неговата телекомуникационна фирма Reliance Jio ще продължат да ползват безплатно бърза интернет връзка и други услуги до края на следващия март. С това периодът става с три месеца по-дълъг от планираното.

Когато Jio стартира през септември, бизнесменът обеща безплатни услуги до края на настоящата година. В началото се планираше абонатите да започнат да заплащат месечни такси от началото на следващата година. С новия период обаче това ще стане от април, когато най-евтиният план на оператора ще струва 149 рупии или 2 долара на месец.

Компанията вече е натрупала повече от 50 милиона абонати, като дневно около 600 000 души се регистрират за услугите на оператора. Решението да се увеличи периода за безплатен интернет може рязко да покачи броя на потребителите, пише CNN Money, като услугата ще разшири обхвата си на 100 места до края на годината.

"Jio е и ще продължава да бъде организация, която завладява хората", категоричен е най-заможният индиец.

Интернетът в Индия бързо се превръща в основно бойно поле за местни и чужди играчи. Световни гиганти като Google и Facebook в момента тестват безплатни Wi-Fi услуги в по-бедни райони на страната, където качествената връзка с мрежата е рядкост.