Круизната компания Carnival Cruise Line - най-голямата такава в света - продава още два от своите кораби, за да запази ликвидността по време на пандемията на новия коронавирус, пише Offshore Energy.

Корабите - Carnival Fascination и Carnival Imagination.

"Продажбата на Carnival Fascination, който започва да плава през 1994 година, и Carnival Imagination, въведен през 1995 година, е в съответствие с плана на Carnival Corporation за ускоряване на отстраняването на по-малко ефективни кораби от своя флот", съобщават от компанията.

Коронавирусът се оказа перфектната буря за круизната индустрия. Има ли надежда?

Коронавирусът се оказа перфектната буря за круизната индустрия. Има ли надежда?

Всички кораби остават по пристанищата

Сегашната продажба следва тази на Carnival Fantasy (1990 година) и Carnival Inspiration (1996 година), която се проведе през месец юли. Корабите ще бъдат унищожени от базираните в Турция EGE CELIK и SIMSEKLER - фирми за рециклиране, сертифицирани по Хонконгската конвенция за безопасно и екологично рециклиране на кораби.

"Макар да ни е мъчно да видим, че Carnival Fascination и Carnival Imagination напускат нашия флот, това е необходим ход, тъй като ни позволява да се съсредоточим върху кораби, които предлагат най-голямо разнообразие от функции и настаняване в кабините за нашите гости", посочи Кристин Дъфи, президент на Carnival Cruise Line.

Коронавирусът изтри 460 милиарда долара от глобалния туризъм

Коронавирусът изтри 460 милиарда долара от глобалния туризъм

Международните туристически посещения са намалели с 65% в световен мащаб

След завръщането си в експлоатация, Carnival Cruise Line ще продължи да експлоатира четири модернизирани кораба от клас Fantasy - Carnival Ecstasy, Carnival Sensation, Carnival Elation и Carnival Paradise.

Четворката трябва да бъде подложена на планови подобрения и ще започнат да приемат резервации, след като това приключи през първата половина на 2021 година.

Carnival беше силно засегната от новия коронавирус. В резултат на това круизният лайнер планира да премахне над 15 кораба от флота си чрез сделки за разрушаване и продажба, тъй като работи за намаляване на разходите за поддръжка и ограничаване на въздействието на пандемията върху своя бизнес.

Тази круизна компания се радва на 600% ръст на търсенето през август

Тази круизна компания се радва на 600% ръст на търсенето през август

Очаква се Carnival Cruise Lines, която притежава и кораба Diamond Princess, да заработи на пълни обороти през септември