Някои китайски технологични фирми продължават да произвеждат части и продукти, въпреки призивите на правителството работата да бъде временно преустановена в различни градове и провинции заради разпространението на опустошителния коронавирус.

Китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies посочи, че компанията е възобновила производството на стоки, включително потребителски устройства и оборудване. Операциите протичали нормално. Компанията рестартира производството в съответствие със специално изключение, което позволява на някои критични отрасли да продължат да функционират, въпреки призива на Пекин работата да спре напълно в някои гардове,.

Говорител на компанията заяви, че по-голямата част от разрешените операции се извършват в град Дунгуаан, намиращ се в южната провинция Гуандун.

Коронавирусът изтри $420 милиарда в Китай

Коронавирусът изтри $420 милиарда в Китай

Въпреки подкрепата на централната банка, която инжектира 1,2 трилиона юана

Други компании също продължиха производството дори през китайската Нова година заради нуждата на страната да се поддържа вътрешната верига за доставки на технологии, които са обект на тарифи от САЩ.

Yangtze Memory Technologies - компания, занимаваща се с производство на чипове за флаш памет, която получи стимули от държавата и която е поместена в Ухан - потвърди пред Reuters, че не е спряла производството си.

"В момента производството и операциите в компанията протичат нормално и по подреден начин", каза говорител на фирмата. По думите му няма нито един служител във фабриката, който да е с потвърдена диагноза с коронавирус. От компанията уверяват, че са предприели всички необходими мерки, за да гарантират безопасността на служителите си.

Междувременно производителят на полупроводници Semiconductor Manufacturing International също информира, че е продължил производството си през цялото време.

Четири мегакомпании, засегнати от коронавируса

Четири мегакомпании, засегнати от коронавируса

Кои са те?

В публикация в социалните мрежи в понеделник компанията заяви, че е организирала работна група преди китайската Нова година, за да гарантира, че производството може да продължи, като същевременно защитават безопасността на служителите и спазват правителствените разпоредби.

"SMIC трябва да гарантира, че фабричното производство работи 365 дни в годината и 24 часа на ден, за да отговори на нуждите на клиентите", пише в съобщението.

Мерките на американските технологични гиганти срещу коронавируса

Мерките на американските технологични гиганти срещу коронавируса

Мегакомпаниите масово ограничават пътуванията и призовават служителите си да работят от вкъщи