Над година 737 MAX на Boeing бяха заземени след две тежки катастрофи, отнели стотици човешки животи. Сега компанията може да е изправена пред нов сериозен технически проблем, предаде Zero Hedge.

Причината за това са фюзелажите на 787 Dreamliner и по-конкретно нишките във водородните рамки, които заради производствени грешки имат риск да започнат да стареят по-рано, отколкото трябва. По-конкретно, става въпрос за гладкостта на външната обвивка на самолетите на местата, където две части от фюзелажа се съединяват. Затова и от компанията са започнали инспекции на самолетите.

Boeing 737 MAX направи първия си полет от 20 месеца насам

Boeing 737 MAX направи първия си полет от 20 месеца насам

Той беше с журналисти, като първият с пасажери ще е на 29 декември

Това обаче довежда до друг проблем за Boeing. Проверките забавят производството и осъществяването им трае по-дълго, отколкото би трябвало, и не протичат гладко, както компанията е очаквала.

В проучването е въвлечено Федералната администрация за авиация, заедно с която гигантът ще определи "ходът на действие за Deamliner-ите, които вече са в употреба", изтъкват от самата компания в съобщение.

От самата агенция също изтъкват, че "работят постоянно с Boeing чрез установените процеси за следене на оперативната безопасност и производството, за да адресират по подобаващ начин проблемите, които може да се наблюдават".

От Zero Hedge припомнят, че това не е първия технически проблем на Dreamliner. По-рано през есента стана ясно, че стабилизиращите перки имат неправилни луфтове.