Френски работници в завод на Кока-Кола откриха солидно количество контрабандна дрога, докато разтоварвали чуждестранна пратка.

Служителите в завода на компанията в южната част на Франция се натъкнали случайно на нестандартната находка по време на изпълнението на ежедневните им задължения.

Вместо да се погрижат за пратка със стекове портокалов сок, се оказало, че разтоварват огромен набор от пакети с кокаин, предаде Bloomberg.

Фабриката на Кока-Кола, която оперира на френска почва, се намира в град Син в близост до Средиземноморското крайбрежие и произвежда концентрати за различни напитки.

Говорителят на фабриката обясни, че служителите реагирали светкавично и уведомили на мига униформените за случилото се. В резултат на сигнала съдебните органи незабавно запретнали ръкави, за да разнищят случая. Така служителите на Темида започнали разследване.

В резултат на предприетите процедури се оказало, че пакетите с кокаин съдържали 370 килограма от незаконния стимулант, а чувалите с опиата били натъпкани в контейнер за превоз на портокалов сок и идват от Коста Рика.

Прокуратурата в Марсилия заяви в сряда, че започва разследване на незаконния трафик на наркотици в страната.

Всъщност листата от кока са били използвани през XIX век при първоначалната продукция на любимата за мнозина газирана напитка, въпреки че от компанията отричат опиатът някога да е бил част от съставките в продукта.