Най-голямата софтуерна компания у нас - международната Paysafe, ще отвори нов офис в България след този в София. Компанията ще открие такъв във Варна, където ще бъдат наети близо 200 служители, като екипът ще се занимава основно с информационни технологии и обслужване на клиенти.

Това потвърждават от дружеството в официално съобщение. Според него офисът в морската столица, който е с площ от 1600 квадратни метра, ще се намира в бизнес центъра Varna Towers, като за заетите в София ще има опция при желание да се преместят да работят там.

От компанията посочват, че най-много специалисти за Варна ще се търсят такива с опит в Java, Android или iOS разработки, както и експерти в областта на обслужването на клиенти, владеещи английски, немски, френски или руски език на високо ниво.

"Варна и регионът отговарят на нарастващите нужди на компанията. Решението за отваряне на офис в морската ни столица се дължи на множество фактори, сред които наличието на опитни професионалисти, нови кариерни възможности за хора, работещи в компанията към момента и възможността новият офис да бъде ползван като лятна алтернатива за служителите, базирани в София и отговаря на визията ни за водещ работодател у нас", посочва Елена Димова, която е директор "Човешки ресурси" на Paysafe България.

Централата на групата на Paysafe се намира в Лондон. Компанията е специализирана в дигиталните платежни решения. През 2017 година фондовете Blackstone и CVC Capital инвестираха около 3 милиарда паунда или 4 милиарда долара в нея.

Групата има офиси в Северна Америка, Европа и Азия, като в България оперира от 2015 година, след сливането на компаниите Skrill и Optimal Payments, които преди това също имаха дейност в страната. В момента за компанията тук работят над 1300 души, като наскоро от ръководството ѝ обявиха, че планират да разширят екипа си до 1500 души към 2021 година.

Paysafe излиза на борсата след сделка за $9 млрд.

Най-голямата софтуерна компания у нас излиза на борсата след сделка за $9 млрд.

Ако бъде постигнато споразумение, това ще бъде втората най-голяма сделка от този тип през 2020 г.