Най-голямата софтуерна компания у нас скоро може да стане част от мащабна сделка, която от своя страна вероятно би довела до излизането ѝ на фондовия пазар.

Международната група Paysafe, за която в България работят над 1 300 души, води преговори за обединяване с фирма, ръководена от милиардера Бил Фоли. Евентуално постигане на споразумение между двете ще доведе до дебют на борсата на платформата за онлайн разплащания, в която са инвестирали лидери като Blackstone Group и CVC Capital Partners.

Това твърдят запознати с преговорите пред Bloomberg. Според информацията обединение между Foley Trasimene Acquisition Corp. и Paysafe ще създаде нов гигант на пазара в Европа на стойност от около 9 милиарда долара.

Paysafe може да наеме още 200 служители у нас през 2021 година

Paysafe може да наеме още 200 служители у нас през 2021 година

Плановете включват и евентуален фокус върху градове извън София

Източниците на медията посочват, че споразумението между двете може да бъде обявено още тази седмица, но засега окончателно споразумение все още липсва и има риск преговорите да пропаднат.

Все пак, ако се стигне до сливане между двете компании, това ще бъде една от най-големите сделки с компании от типа "празен чек" през тази година, след сделката между MultiPlan и Churchill Capital за 11 милиарда долара, както и между United Wholesale Mortgage и Gores Holdings за 16 милиарда долара, която все още не е завършена. При този тип сделки се създава една "празна" компания, която излиза на борсата, за да набере средства с единствена цел да придобие друго дружество.

Засега от Foley Trasimene, Paysafe, Blackstone и CVC Capital отказват коментар по темата.

Paysafe отваря втори офис с 200 души в София

Втората най-голяма софтуерна компания у нас отваря нов офис с 200 души в София

Той се намира в новия комплекс Garitage Park в столицата

Базираната в Лондон Paysafe предлага дигитални платежни решения. През 2017 година Blackstone и CVC Capital инвестираха около 3 милиарда паунда или 4 милиарда долара в нея.

Групата има офиси в Северна Америка, Европа и Азия, като в България оперира от 2015 година, след сливането на компаниите Skrill и Optimal Payments, които преди това също имаха дейност в страната. В момента за компанията тук работят над 1300 души, като наскоро от ръководството ѝ обявиха, че планират да разширят екипа си до 1500 души към 2021 година.

Foley Trasimene Acquisition успя да набере 1,47 милиарда долара при първичното си публично предлагане на акции на пазара през август. Към края на миналата седмица акциите ѝ се търгуват за 10,62 долара, като пазарната ѝ капитализация достига 1,95 милиарда долара.

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Paysafe

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Paysafe

Елате на разходка в един от най-креативните и уютни офиси в столицата