Британската компания за онлайн разплащания Paysafe ще продължи да увеличава екипа си в България. Плановете са за ръст от сегашните 1300 до 1500 служители.Това съобщиха от самата компания.

Най-големият офис на Paysafe у нас се намира в в столицата, но компанията обмисля инвестиции и в други части на България.

"Държим под око и другите региони в България", коментира Елена Димова, вицепрезидент по човешките ресурси. Компанията следи какво е предлагането на кадрите, нужни на Paysafe, като без изненада фокусът пада върху по-големите градове - Бургас, Варна и Пловдив. По думите й не е изключено до 6 месеца компанията да се фокусира в някои от тези региони. Все още обаче няма конкретни планове.

"Със сигурност 2021 г. ще е година на растеж. Имаме големи амбиции", каза Росен Метев, вицепрезидент Продажби за Европа, Близкия изток и Африка в Paysafe.

В офиса на Paysafe в България работят над 1200 служители, ангажирани с различни разработки - продуктови, софтуерни, обслужване на клиенти, управление на риска, счетоводство и контрол, ИТ обслужване и други. От началото на извънредното положение в страната Paysafe е преминала в режим на дистанционна работа. Сега е заложено на опция, в която всеки, който пожелае, може да работи и в офиса.

Компанията има над 20-годишен опит в областта на разплащанията и годишен обем на трансакциите от над 98 млрд. долара. Компанията има над 12 локации в световен мащаб.

Според пpoyчвaнe Lоѕt іn Тrаnѕасtіоn нa Рауѕаfе нaй-чecтитe мeтoди зa плaщaнe oнлaйн в Бългapия пpeз пocлeднитe мeceци ca дeбитнитe и ĸpeдитни ĸapти, cъoтвeтнo c пo 78% и 68% дял, cлeдвaни oт дигитaлнитe пopтфeйли (58%) и нaлoжeния плaтeж (43%). В проучването са се вĸлючили 155 ĸoмпaнии, ĸaтo нaй-мнoгo ca зacтъпeнитe oт ceĸтopитe pитeйл, финaнcoви ycлyги и мeдии.

Тpи чeтвъpти oт бизнecитe ca ycтaнoвили пpoмянa в пoтpeбитeлcĸoтo пoвeдeниe пo oтнoшeниe нa мeтoдитe зa плaщaнe oнлaйн. 61% oт тяx зaбeлязвaт тpaнcфopмaция нa пpeдпoчитaниятa, ĸaтo 43% oт ĸлиeнтитe им дeмoнcтpиpaт интepec ĸъм бeзĸoнтaктни разплащания.