Маржът на PSA Group се увеличи до рекордно ниво през първото полугодие на 2019 година благодарение на продажбите на по-скъпи модели. Производителят на Peugeot, Citroen и Opel обаче предупреди, че европейският пазар се забавя, пише Reuters.

През първите шест месеца групата отчита 8,7 процента марж в отчета си, публикуван днес. Производителят обаче прогнозира 1 процент спад на пазара на нови автомобили в Европа тази година и свиване от 7 процента в Китай.

Подобрените резултати на PSA изпъкват на фона на мрачното настроение, обхванало сектора. Групата разчита значително на Стария континент за продажбите си, които намаляват с 13 процента в световен мащаб до 1,9 милиона автомобила. През този месец Daimler AG, производител на Mercedes-Benz и Smart, издаде четвърто предупреждение за печалбата си в рамките на година.

Daimler отправи четвърто предупреждение за печалбата за последните 13 месеца

Daimler отправи четвърто предупреждение за печалбата за последните 13 месеца

Производителят на луксозни автомобили е в незавидна позиция

Производителите на части за автомобили Continental AG и Faurecia SA намалиха значително очакванията си за световното производство през 2019.

Печалбата на PSA Group нараства с 10,6 процента през първото полугодие. Маржът е далеч над целта за 2019-2021 г. от 4,5 процента средно.

Автомобилната индустрия е в застой в световен мащаб, но не и в Румъния

Автомобилната индустрия е в застой в световен мащаб, но не и в Румъния

Северната ни съседка продължава да записва рекорди в производството и в износа