Приходите на Yahoo скочиха рязко. Интернет компанията отчете 22.1 процента увеличение в сумата по време на представянето на финансовите си резултати за първото тримесечие във вторник. Новината за скока идва преди следката с Verizon, в която Yahoo ще продаде основни си бизнес на телекомуникационната компания.

Така приходите на Yahoo са нараснали до 1.33 милирда долара от 1.09 милиарда долара, предаде Reuters.

Само сумата от звената, които отговарят за мобилния и видео бизнеса, както и за социалните реклами, се е покачила с 35.6 на сто. С това приходите достигат 529 милиона долара през първото тримесечие на финансовата година, приключващо на 31 март. От Yahoo коментираха, че именно това са ключовите развиващи се предприятия.

Нетната печалба на компанията е 99.4 милиона, което прави по 10 цента на акция през тримесечието. Само година по-рано Yahoo отчете нетна загуба от 99.2 милиона долара, което се равняваше на 10 цента на брой от ценните книжа.

През февруари Verizon се съгласи да купи основния бизнес на Yahoo за 4.48 милиарда долара, която сума е с 350 милиона долара по-ниска от първоначалната оферта. Тогава компанията даде заден в резултат на двете масивни кибератаки над потберители на Yahoo.