Revolut и Visa стават все по-близки. Компаниите навлизат в нов етап на сътрудничеството си, в който британската дигитална банкова алтернатива ще навлезе в пет нови региона по света, като ще акцентира върху издаването на карти Visa, съобщиха оттам.

До края на годината Revolut ще стъпи в Австралия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Сингапур и САЩ, а от следващата и през Аржентина, Чили, Колумбия, Хонконг, Индия , Индонезия, Корея, Малайзия, Мексико, Филипини, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайван, Тайланд, Украйна и Виетнам, посочи и главният изпълнителен директор Николай Сторонски пред Reuters.

В рамките на споразумението Revolut ще се стреми 75 процента от новоиздадените карти да бъдат Visa, а не на конкуренти като Mastercard, с които досега работеше, цитира още агенцията.

Двете компании работят заедно през последните години, като Revolut предлага карти Visa в Европа от юли 2017 г.

В рамките на експанзията си, британската компания ще увеличи и броя на служителите си от около 1 500 сега до около 5 000 през следващото лято.

Потребителите на Revolut държат средно по около €1 000 в сметките си, като така общият депозитен баланс достига около €8 милиарда.

От средата на този месец компанията вече предлага и търговия с акции без комисионна.

Revolut пусна безплатна търговия с акции за всички потребители в България

Revolut пусна безплатна търговия с акции за всички потребители в България

Те могат да избират между 450 американски компании