Ирландската авиокомпания Ryanair обяви закупуването на нов четвърти самолет Boeing 737, който става част от базата на превозвача у нас. С този самолет компанията инвестира €100 милиона в България, като същевременно това ще доведе до увеличение до 350 000 пътници годишно по дестинациите до и от Летище София.

Петте нови маршрута са Валенсия, Аликанте, Бристол, Копенхаген и Скиатос, с което поддържаните от компанията дестинации ще станат общо 40.

"Всеки нов самолет осигурява около 100 нови работни места, а с пускането на новите дестинации очакваме увеличението на пътникопотока да бъде с 23% спрямо предходната година, което ще има социално-икономически аспект. Освен това ще доведе и до разкриването на още работни места", заяви на специално събитие в София Алисия Войчик-Голебиовска - мениджър за Централна и Източна Европа в Ryanair.

Снимка 664062

"Решението на авиокомпанията да увеличи самолетите в базата си е потвърждение за потенциала на столичния аеропорт. Това е страхотна новина за нашето летище, за България и най-вече за българските пътници", коментира Хесус Кабайеро - главен изпълнителен директор на СОФ Кънект. 

Шефът на Ryanair: На Boeing им "липсава внимание към детайлите" при производството на самолети

Шефът на Ryanair: На Boeing им "липсава внимание към детайлите" при производството на самолети

Какви са проблемите със самолетите, от които се оплака Майкъл О'Лиъри?

Към днешна дата ирландската авиокомпания оперира на четири летища в България - София, Варна, Бургас и Пловдив. Всяка година превозва над три милиона пътници.

Ryanair не спира да залага на Boeing, въпреки проблемите

Припомняме, че в началото на април изпълнителният директор на  Ryanair Майкъл О'Лиъри коментира пред CNN, че служителите му редовно намират инструменти под подовете на самолетите Boeing, както и липсващи дръжки на седалките. О'Лиъри подчерта, че проблемите не са "нещо голямо и сериозно", но според него част от доставяните самолети не отговарят на стандартите.

"Това показва липса на внимание към детайлите и проблеми с качеството в Boeing", заяви Майкъл О'Лиъри.

Базираният в Ирландия нискотарифен превозвач лети само с машини Boeing и е един от най-големите клиенти на производителя на самолети.

US регулаторите подгониха Boeing заради проблеми с още един авиолайнер

US регулаторите подгониха Boeing заради проблеми с още един авиолайнер

Подправяни ли са проверки на качеството на 787?